sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Blogul studentilor liberali


Vom încerca să dezbatem pe acest blog problemele cu care ne confruntam, în calitatea noastră de studenţi, şi în acelaşi timp să explicăm de ce alegem să ne implicăm în politică.

Unii dintre noi sunt în primul an de facultate, alţii în ultimul, dar toţi avem aceeeaşi problemă, viitorul după absolvire. Ne vom găsi un loc de muncă? Vom reuşi să ne construim o cariera în domeniul studiat? Vom câştiga vreodata suficienţi bani să ne îndeplinim visele, să ne luăm o casă, să ne întemeiem o familie? Acestea sunt câteva întrebări care trec prin mintea fiecăruia.

Mulţi dintre noi suntem nevoiţi să căutăm locuri de munca în alte ţări. După ce am terminat facultatea în ţară, pe locuri finanţate de bugetul statului, unii chiar şi cu bursă, ne-am bucurat de reduceri la transport, cazare subvenţionată în cămine şi alte facilităţi, nu vom ajunge să muncim şi să producem valoare în România, fiindcă nu găsim locuri de muncă aici. Iar cele care sunt, oferă salarii foarte mici şi şanse slabe pentru o dezvoltare profesională.

Şi atunci care este viitorul acestei ţări? Dacă cei tineri pleacă iar celor în vârstă li se micşorează pensiile, în timp ce hrana se scumpeşte, cine va mai locui aici peste 15-20 de ani?  Ne-am obişnuit să tot spunem că România este o ţară coruptă şi ne-am obişnuit să fim minţiţi atât de des de cei care o conduc încât toate acestea nu ne mai mira. Ne-am obişnuit să dăm vina pe stat pentru tot ce merge rău şi să privim politicienii ca pe nişte stăpâni nemiloşi care fac ce vor  într-o ţară unde cetăţeanul de rând nu mai contează. Le-am pus porecle, i-am numit baroni şi i-am privit cu ură, blamându-i pentru necazurile noastre... şi atât.

Libertatea de a alege pare astăzi lipsită de valoare, la fel ca orice alt bun care nu iţi mai oferă niciun avantaj. Noi suntem de parere că libertatea de a alege nu se rezumă doar la a pune ştampila pe cineva o data la 4 sau 5 ani şi apoi să plecăm acasă sperând că totul va fi mai bine şi lucrurile se vor schimba. Noi suntem de parere că tot ce facem astăzi va schimba viitorul de mâine. In Clubul Studentilor Liberali Botoşani, credem ca lucrurile vor merge bine dacă le facem să mearga bine.
Schimbarea stă în puterea noastră.

Cristian Enea

5 comentarii:

  1. O initiativa buna....studentii trebuie si ei sa se exprime, sa analizeze, sa critice sau sa aprecieze activitatea politica din Romania pentru ca indiferenta lor de azi poate fi dezamagirea de maine.Felicitari!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa vad tineri cu o asa initiativa si sper sa vad maine rezultatul trairilor lor de azi... Mult succes in tot ceea ce faceti!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine ca multi tineri vor sa-si impuna punctul de vedere. Poate unii dintre ei chiar vor fi auziti si vor reusi sa indeplineasca ce si-au propus. Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. O viata noua nu poate fi creeata decat de un om nou!...multa bafta in toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan Mazurasu, Realitatea Dorohoiana29 ianuarie 2011 la 09:17

    Salut Cristi, felicitari pentru initiativa, blogul este OK. Sfat, cauta colaboratori si scrieti texte in fiecare zi. Textele nu trebuie sa fie mari, 1000 sau 1500 de caractere dar calate pe informatii concrete, actiuni facute sau proiecte avute in vedere. Va voi promova pe Realitatea Dorohoiana. Mult succes.

    RăspundețiȘtergere