marți, 3 mai 2011

Motive să plec

Am văzut până acum campanii în presă prin care se căutau motive să nu plecăm din România. Foarte multă lume și-a exprimat părerea în această privinţă, toţi încercând să găsească valori în care noi, cei tineri, ar trebui să credem, să rămânem aici să luptăm și să schimbăm viitorul.


Părerea generală este în continuare aceeași, majoritatea celor întrebaţi ar vrea să plece. Mulţi sunt dezamăgiţi de această ţară, unii au motive întemeiate în timp ce alţii consideră că România nu le poate oferi ce își doresc de la viaţă. La rândul nostru ne-am format și noi o părere. Influenţaţi sau nu de cele spuse de ceilalţi, ne-am făcut planuri și vise în ţară sau peste hotare.

Deși este un subiect dezbătut în toate felurile posibile, consider că mai sunt câteva lucruri ce ar putea fi luate în considerare când ne gândim dacă să ne placă sau nu ţara în care ne-am născut. Sunt adeptul proverbului “Haina nu îl face pe om” și la fel consider că o mână de politicieni incompetenţi din fruntea României nu poate să definească o ţară. România poate fi și altfel decât asa cum o prezintă ei.

România este o ţară frumoasă, cu ceva resurse pe alocuri și în mare parte populată de oameni bineintenţionaţi și deștepţi. Dacă privim lucrurile astfel, problemele par rezolvate; schimbăm politicienii și totul va fi bine. Din păcate politicienii s-au tot schimbat de-a lungul timpului dar problemele noastre au rămas aceleași. Si nu uitaţi, întâi au existat oamenii iar apoi politicienii. Poate cauza nu este în totalitate politicul și fiecare persoană în parte este responsabilă prin acţiunile sale pentru felul în care modelăm viitorul în România. Pe lângă clișeele clasice “politicieni corupţi, hoţi și minciunoși”, ar fi interesant să găsim și celelalte motive pentru care ne-am dori să trăim în altă ţară.

Vă invit să vă spuneţi părerea, să numiţi motivele pentru care doriţi să plecaţi din România și împreună să facem un top al lucrurilor care nu ne plac. In felul acesta vom ști macăr ce trebuie să schimbe cei care aleg să rămână în ţară. 

5 comentarii:

  1. Cred ca in primul rand ar trebui interzise manelele daca vorbim de lucruri care ne afecteaza in rau. Acest gen de muzica a indobitocit populatia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca una din marile probleme in romania este faptul ca oamenii sunt extrem de indiferenti. Problemele societatii nu ne intereseaza decat abia cand ne afecteaza personal. La fel cum era acea batrana de la stiri careia nu-i pasa ca pretul benzinei creste fiindca ea merge pe jos la piata.

    RăspundețiȘtergere
  3. parerea mea este ca in romania nu se munceste, si de aceea tara este asa de saraca. asteptam sa ne dea altii, noi nu facem nimic. muncitorul de rand face treaba de mantuiala, iar cei cu posibilitati financiare nu investesc in afaceri serioase care sa conduca la dezvoltarea tarii, ci doar in baruri, sali de jocuri sau alte nimicuri. in felul asta vom fi saraci mereu

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare teribil de rau pentru acesti caini nevinovati, care pana nu demult erau numiti "cei mai buni prieteni ai omului". E infiorator ce se intampla si va asigur ca daca nu se vor lua masuri in privinta celor ce au luat cunostinta de aceste fapte mizere inainte de a se fi intamplat ele, ii vom incuraja si, mai devreme sau mai tarziu, tot in noi vor lovi deciziile lor.
    imi e rusine ca sunt botosanean...

    RăspundețiȘtergere
  5. POATE ROMANII SUNT HOTI PUR SI SIMPLU! POATE STA IN NATURA NOSTRA SA NE FURAM UNII PE ALTII LA NESFARSIT

    RăspundețiȘtergere