miercuri, 11 mai 2011

“Crimele împotriva animalelor trebuie să înceteze”. Este părerea tinerilor din Organizaţia Judeţeană a Partidului Naţional Liberal. Aceştia pregătesc acţiuni de protest împotriva uciderii animalelor fără aparare sub deviza “Animalele au suflet!”

Vestea uciderii celor 200 de câini în judeţul Botoşani a stârnit revolte în rândul membrilor din Organizaţia de Tineret a Partidului Naţional Liberal Botoşani şi din Clubul Studenţilor Liberali Botoşani. Aceştia pregătesc o acţiune numită “Animalele au suflet!” prin care doresc să işi exprime indignarea la adresa actelor de cruzime aplicate animalelor lipsite de apărare.



“Drepturile animalelor au menirea de a stabili limite în comportamentul oamenilor. Animalele sunt vulnerabile şi fără apărare în faţa numeroaselor modalităţi prin care specia umană le poate supune la chinuri, indiferent că ne referim la exploatarea sau torturarea şi uciderea lor fără motiv. Persoanele care nu iau în considerare dreptul animalelor la o existenţă normală şi sfârşesc prin a le face rău, cum este cazul crimelor de la adapostul din Botoşani, ar trebui trase la răspundere în justiţie şi pedepsite. De această dată oamenii au putut afla din presă dar cu siguranţă crime şi acte de cruzime împotriva animalelor au mai existat până acum la noi în judeţ şi trebuie să înceteze.“ declară Sergiu Zvîncă, preşedintele TNL Botoşani.

“Cu greu poţi crede că o fiinţă umană este capabilă să ucidă cu cruzime un număr atât de mare de animale lipsite de apărare. Dacă masacrarea celor 200 de câini a avut loc în urma unei dispoziţii şi a făcut parte din obligaţiile de serviciu ale persoanelor implicate putem trage concluzii înfiorătoare: instituţii ale statului Român au dispus uciderea unor animale aflate în imposibilitatea de a se apăra şi, în acelasi timp, persoanele implicate sunt plătite din bani publici pentru aceste crime. Astfel de lucruri nu mi se par normale într-o societate civilizată!” a mai declarat Cristian Enea, preşedintele Clubului Studenţilor Liberali Botoşani.

Tinerii liberali sunt de părere că doar indiferenţa şi nepăsarea pot conduce la asemenea acte de cruzime. Aceştia urmează să iniţieze campanii de conştientizare şi informare, atât în interiorul organizaţiilor cât şi publice, cu privire la drepturile animalelor şi responsabilitatea oamenilor de a le proteja existenţa.

7 comentarii:

  1. Problema câinilor fără stăpân este una veche dar mereu acutală, provenind din neglijenţa autorităţilor, dar şi a oamenilor care adesea, în momentul în care nu mai pot îngriji un animal, îl aruncă în stradă provocând mai multe bătăi de cap autorităţilor. Banii cheltuiţi pentru eutanasiere ar putea fi folosiţi pentru îngrijirea animalelor în adăposturi sau castrarea şi sterilizarea lor. Personal, susţin aceste campanii prin care se va putea trage un semnal de alarmă tuturor membrilor societăţii asupra acestor probleme.

    RăspundețiȘtergere
  2. Existenţa numeroaselor organizaţii pentru protecţia animalelor dovedeşte că această problemă nu este una de neglijat. Alte state au venit cu soluţii pentru reglementarea acestor probleme. O evidenţă e animalelor din adăposturi dar şi a celor cu stăpân ar fi trebuit făcută încă dinainte ca animalele fără stăpân să devină o problemă gravă. Astfel stăpânii care îşi părăseau animalele puteau fi traşi la răspundere. Faptul că în alte state nu este necesar un astfel de tratament crud al animalelor, reprezintă dovada că problema nu este imposibil de rezolvat. Apreciez intenţia acestor tineri care poate prin campaniile de informare vor schimba ceva în gândirea autorităţilor şi a oamenilor de rând

    RăspundețiȘtergere
  3. domnisoara andreea, tu cum te-ai simti daca te-ar "castra" cineva???

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii au creat situaţii şi condiţii de aşa natură încât au favorizat înmulţirea acestor animale pe străzi, dar acum cand trebuie să îndrepte ce au făcut, singurele care au de pierdut sunt animalele.

    RăspundețiȘtergere
  5. În momentul în care problema devine gravă, consider că aceasta este o mai bună soluţie decât eutanasierea

    RăspundețiȘtergere
  6. Motivul pentru care animalele străzii devin agresive, sau poartă boli grave este modul în care sunt îngrijite de către autorităţi

    RăspundețiȘtergere
  7. aha, deci fie ca il omori sau il torturezi. da ce-ti da tie dreptul sa faci asa ceva? daca l-ai pune pe bietul animal sa aleaga, ce crezi ca ar prefera?

    RăspundețiȘtergere